Dihtovanje vrata aluminijumskim lajsnama

Dihtovanje vrata aluminijumskim lajsnama može Vam ostvariti značajne uštede u kućnom budžetu. Aluminijumske lajsne koje koristimo za dihtovanje vrata uspešno zatvaraju zazore širine i do 1,5 cm na drvenim vratima, čime se sprečava osetan gubitak toplote tokom sezone grejanja.

Dihtovanje vrata aluminijumskim lajsnama – postupak

Dihtovanje drvenih vrata aluminijumskim lajsnama, kao i kod dihtovanja prozora i ostale drvene stolarije, vrši se postavljanjem aluminijumskih lajsni na okvir vrata, tj. pokretnih elemenata. Lajsne uspešno dihtuju zazore do 1,5 cm širine, a oblikom se prilagođavaju luftu, tj. zazoru između vrata i fiksnih delova (štoka, praga…).

Aluminijumske lajsne kod dihtovanja vrata se fiksiraju tapetarskim pištoljem i predstavljaju trajno rešenje. Lajsne za dihtovanje su profilisane, elastične i trajne, a izrađuju se od duraluminijuma.

Ušteda energije

Dihtovanjem vrata aluminijumskim lajsnama postižu se uštede energije i do 30%, najviše kod energije koja se koristi za grejanje prostorija, ali i leti kada je potrebno prostor klimatizovati, odnosno hladiti.

Temperatura u prostorijama je viša i do 6°C, a značajno se smanjuje uticaj vetra, spoljašnjeg zagađenja, kao i protok leteće čađi i prašine.

Uštedite do 30% na troškovima grejanja

Pozovite 064/163-91-90
ili pošaljite mail na info@izomiks.rs

Proces i procedura po fazama

Dihtovanje prozora i vrata aluminijumskim lajsnama