DIHTOVANJE

dihtovanje01Ustedite energiju do 30%

Pojam energetske efikasnosti najčešće se susreće u dva moguća značenja, od kojih se jedno odnosi na uređaje, a drugo na mere i ponašanja. Pod energetski efikasnim uredjajem smatra se onaj koji ima veliki stepen korisnog dejstva, tj, male gubitke prilikom transformacije jednog vida energije u drugi.

Kada je reč o merama, podrazumevaju se one koje se primenjuju u cilju smanjenja potrošačke energije. Jedna od tih mera je i dihtovanje aluminijumskim lajsnama. Dihtovanjem aluminijumskim lajsnama štitimo se od mnogo štetnih faktora modernog života, npr, emisije letećih pepela i cađi, otpadne toplote i buka, sumpornih i azotnih oksida i sl. Tehnologija dihtovanja aluminijumskim lajsnama datira jos iz perioda izmedju dva svetska rata.

Tvorci ove metode zaptivanja su Jevreji. Lajsne su njihov izum i pravili su ih jos i od bakra, mesinga a zakucavali ekserčićima, sve u korist uštede na energiji za grejanje. Aluminijumse lajsne se postavljaju na okvir prozora ili vrata, znači na pokretne delove i fiksiraju tapetarskim pištoljem, klanfericama na ivicu falca. Pokriva se zazor efikasno do 1.5cm. Lajsne su profilisane i trajne i prilagođavaju se prema luftu, odnosno zazoru, što su neke od prednosti u odnosu na sunđer ili gumu. lajsna-01button1

Efikasnost je velika:
-95% protiv vetra, 80% protiv prašine i buke
-Ušteda na energiji za grejanje – 30%
-Povećanje temperature do 6C,
-Velika ušteda energije i leti prilikom rada klima uredjaja,
-Garancija trajna.

Translate »